Rossi Dal Pozzo Francesco

Full professor
Scientific-Disciplinary Sector
GIUR-10/A - European Union Law
Scientific-Disciplinary Group/Competition Sector
12/GIUR-10 - DIRITTO DELL'UNIONE EUROPEA
Assignments

Contacts

Workplace

Via Festa del Perdono, 7
20122 MILANO (MI)

Office phone number
02503 12156
University email address
Office hours
Wednesdays, 11.30 am
Reception office
Wednesdays 11.30 a.m. - 12.30 a.m. by appointment (to be agreed upon by e-mail to francesco.rossidalpozzo@unimi.it). MS Teams code: 9qlkref / Section of International and European Union Law of the Department of Italian and Supranational Public Law
Research

Publications

  • The Regulatory Framework for the Authorisation to Produce and Market Cultured Meat in the EU / V. Rubino, F. Rossi Dal Pozzo. - In: EUROPEAN FOOD AND FEED LAW REVIEW. - ISSN 1862-2720. - 19:4(2024 Aug), pp. 199-203.
  • La direttiva servizi e la (nuova) disciplina in tema di autorizzazioni per il commercio al dettaglio su aree pubbliche e del demanio: prove d’intesa con persistenti profili di criticità / F. ROSSI DAL POZZO. - In: EUROJUS. - ISSN 2384-9169. - fasc. speciale(2024 May), pp. 108-142.
  • Il quadro regolatorio per l’autorizzazione all’immissione in commercio della carne coltivata nella UE : Questioni giuridiche e scelte della politica / F. rossi dal pozzo, V. Rubino. - In: EUROJUS. - ISSN 2384-9169. - (2024), pp. 317-325.
  • La sicurezza alimentare tra crisi internazionali e nuovi modelli economici / [a cura di] F. Rossi Dal Pozzo, V. Rubino. - Bari : Cacucci, 2023 Jun. - ISBN 9791259652737.
  • L'impiego delle nuove tecniche genomiche nel settore agroalimentare e la relativa disciplina giuridica. L'Unione europea a un bivio tra regulation e deregulation / F. Rossi Dal Pozzo - In: La sicurezza alimentare tra crisi internazionali e nuovi modelli economici / [a cura di] F. Rossi Dal Pozzo, V. Rubino. - Bari : Cacucci, 2023 Jun. - ISBN 9791259652737. - pp. 111-134