Bononi Monica
Professore Associato
Settore scientifico-disciplinare
AGRI-07/A - Scienze e tecnologie alimentari
Gruppo scientifico-disciplinare / settore concorsuale
07/AGRI-07 - SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI
Competenze e ambito di ricerca
Contacts
Sede di lavoro
Numero di telefono dell'ufficio
Altri numeri di telefono
E-mail di ateneo
Teaching - Programme courses
Bachelors and masters
A.A. 2025/2026
A.A. 2024/2025
A.A. 2023/2024
A.A. 2022/2023
A.A. 2021/2022
A.A. 2020/2021
A.A. 2019/2020
A.A. 2018/2019
Research
Publications
-
Whole-genome resequencing-based characterization of a durum wheat landrace showing similarity to 'Senatore Cappelli' / F. Tateo, M. Bononi, G. Castorina, S.A. Colecchia, S. De Benedetti, G. Consonni, F. Geuna. - In: PLOS ONE. - ISSN 1932-6203. - 18:9(2023), pp. e0291430.1-e0291430.22. [10.1371/journal.pone.0291430]
-
Fondamenti di Chimica Analitica degli Alimenti / F. Tateo, M. Bononi. - Bari : Cacucci Editore, 2022 Dec. - ISBN 9791259651662.
-
The potential of Low Phytic Acid1-1 mutant in maize (Zea mays L.): a sustainable solution to non-renewable phosphorus / F. Colombo, S. Sangiorgio, A.M.A. Abruzzese, M. Bononi, F. Tateo, S. Kumar Singh, F.F. Nocito, S.R. Pilu. - In: FRONTIERS IN BIOSCIENCE. - ISSN 2768-6698. - 27:10(2022 Oct 14), pp. 284.1-284.12. [10.31083/j.fbl2710284]
-
Zeolite reduces losses and minimizes fractionation of various flavor compounds during EA-IRMS analysis / M. Bononi, F.F. Nocito, F. Tateo. - In: FOOD CHEMISTRY. - ISSN 0308-8146. - 380:(2022 Jun 30), pp. 132172.1-132172.3. [10.1016/j.foodchem.2022.132172]
-
Hovenia dulcis Thumberg: Phytochemistry, Pharmacology, Toxicology and Regulatory Framework for Its Use in the European Union / G. Sferrazza, G. Brusotti, M. Zonfrillo, C. Temporini, S. Tengattini, M. Bononi, F. Tateo, E. Calleri, P. Pierimarchi. - In: MOLECULES. - ISSN 1420-3049. - 26:4(2021 Feb 09), pp. 903.1-903.24. [10.3390/molecules26040903]